SMILE

Κωδικός σχεδίου.: 2021-1-EL-KA220-SCH-000032762
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΡΓΟΥ: EM-Th RDE, Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Ελλάδα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ / ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ
Το πρόγραμμα εργασίας του σχεδίου έχει σχεδιαστεί για την αποτελεσματική επίτευξη των ακόλουθων αποτελεσμάτων:

  • Μια διακρατική έρευνα σχετικά με τη στάση των εκπαιδευτικών ως προς τη χρήση της μουσικής ως εργαλείου για τη συνεκπαίδευση και την ταξινόμηση των αναγκών για το υλικό που θα αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια του σχεδίου.
    PR1 REPORT
    PR1-EN-BASIC VERSION
    PR1-GR-BASIC VERSION
    PR1-IT-BASIC VERSION
    PR1-PL-BASIC VERSION
    PR1-SW-BASIC VERSION
  • Ένα ψηφιακό αποθετήριο τραγουδιών, δραστηριοτήτων, μεθόδων και παραδειγμάτων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τη συνεκπαίδευση. Το αποθετήριο θα περιλαμβάνει επίσης δραστηριότητες, οδηγίες, σχέδια μαθήματος και μουσικές τεχνικές που θα βοηθήσουν τους δασκάλους να ενσωματώσουν αποτελεσματικά τη μουσική στην καθημερινή τους διδασκαλία.
  • Ένας οδηγός που θα περιλαμβάνει έρευνα για τη συνάφεια και τη σημασία της μουσικής στη διαπολιτισμική μάθηση και τη συνεκπαίδευση. Θα περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τη συνεκπαίδευση και μεθόδους ενσωμάτωσης της μουσικής στην επίσημη και τη μη τυπική εκπαίδευση. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης αναγκών PR1 θα εφαρμοστούν και θα αξιοποιηθεί το υλικό από το αποθετήριο PR2 Digital.
  • Η ανάπτυξη μιας διαδικτυακής εκπαίδευσης σχεδιασμένης ως MOOC, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους εκπαιδευτικούς, από την Ευρώπη και όχι μόνο, να επιμορφωθούν στο πώς να χρησιμοποιούν τη μουσική στις τάξεις, με όρους συμπεριληπτικής εκπαίδευσης

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

  • Κατάρτιση δασκάλων: Εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τις 5 χώρες των εταίρων θα συμμετέχουν σε 4ημερη επιμόρφωση/εκπαίδευση στην Κύπρο. Η εκπαίδευση θα επικεντρωθεί στους τρόπους χρήσης της μουσικής στην καθημερινή τους διδασκαλία ως παιδαγωγικό εργαλείο κοινωνικής ένταξης.
  • Πιλοτική φάση: Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν στην επιμόρφωση, θα συμμετάσχουν και στην πιλοτική φάση. Θα διεξαχθεί μετά την ολοκλήρωση των PR1, PR2 και PR3 σύμφωνα με τις οδηγίες που περιγράφονται (PR3 Teacher’s Guide) και χρησιμοποιώντας το υλικό (PR2 Digital Repository) που προτείνεται. Τουλάχιστον 3 δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν στην τάξη τους, θα καταγραφούν και θα παρουσιαστούν ως καλές πρακτικές στα PR. Οι βέλτιστες πρακτικές θα ηχογραφηθούν/μαγνητοσκοπηθούν για τους σκοπούς του PR4 MOOC. Οι δάσκαλοι θα δώσουν πολύτιμη ανατροφοδότηση για τις δυσκολίες/προκλήσεις που αντιμετώπισαν στις τάξεις τους κατά τη διάρκεια της υλοποίησης των δραστηριοτήτων και η κοινοπραξία θα προχωρήσει στη συνέχεια σε βελτιώσεις των PR.
  • Πολλαπλασιαστική δραστηριότητα: Τέλος,, θα ζητηθεί από τους εκπαιδευτικούς να μοιραστούν την εμπειρία τους κατά τη διάρκεια μίας πολλαπλασιαστικής εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της κάθε χώρας των εταίρων.