SMILE

Project No.: 2021-1-EL-KA220-SCH-000032762
PROJEKTKOORDINATOR: EM-Th RDE, regionala direktoratet för primär- och gymnasieutbildning i östra Makedonien-Thrakien, Grekland

RESULTAT
Projektets är utformat för att effektivt uppnå följande resultat:

  • En transnationell undersökning om lärares attityder till användningen av musik som ett verktyg för inkluderande undervisning och klassificering av behov för det material som ska utvecklas under projektet.
    PR1 REPORT
    PR1-EN-BASIC VERSION
    PR1-GR-BASIC VERSION
    PR1-IT-BASIC VERSION
    PR1-PL-BASIC VERSION
    PR1-SW-BASIC VERSION
  • Ett arkiv med låtar, aktiviteter, metoder och exempel som kan användas som pedagogiska verktyg för inkluderande undervisning. Arkivet kommer också att innehålla aktiviteter, instruktioner, lektionsplaner och musiktekniker som hjälper lärare att effektivt integrera musik i sin dagliga undervisning
  • En handledning som inkluderar forskning om musikens relevans och betydelse för interkulturellt lärande och inkluderande undervisning. Den kommer att innehålla information om inkluderande utbildning och metoder för att integrera musik i formell och icke-formell utbildning. Resultaten från PR1-behovsanalys kommer att tillämpas och materialet från PR2 Digitalt arkiv kommer att användas.
  • Utveckling av en onlineutbildning utformad som en MOOC, som ger möjlighet till fler lärare, från och utanför Europa, att utbildas i hur man använder musik i klassrummet i inkluderande utbildning

FLER AKTIVITETER FÖR LÄRARE

  • Lärarutbildning: Grundskolelärare från de 5 partnerländerna kommer att delta i 4-dagars utbildning/utbildning på Cypern. Utbildningen kommer att fokusera på olika sätt att använda musik som pedagogiska verktyg för social integration i den dagliga undervisningen.
  • Pilotfas: Lärare som deltar i utbildningen kommer också att delta i pilotfasen. Den kommer att genomföras efter slutförandet av PR1, PR2 och PR3 enligt beskrivningen i PR3 Lärarhandledning och med hjälp av det föreslagna materialet i PR2 Digitalt arkiv. Minst 3 aktiviteter som kommer att implementeras i deras klassrum, registreras och presenteras som god praxis i PR. De bästa metoderna kommer att spelas in för PR4 MOOC:s syften. Lärarna kommer att ge värdefull feedback om de svårigheter/utmaningar de stött på i sina klasser under genomförandet av aktiviteterna och konsortiet kommer sedan att fortsätta med förbättringar.
  • Spridningsaktivitet: Slutligen kommer lärare att uppmanas att dela med sig av sina erfarenheter under event som kommer att äga rum i varje partnerland.